Over Fysiovaardig

Algemeen

De reeks Fysiovaardig bestaat uit een serie boeken en aanvullend beeldmateriaal. Het doel van deze reeks is dat studenten fysiotherapie en beginnend fysiotherapeuten in de praktijk zo zelfstandig mogelijk nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. De reeks is oorspronkelijk ontwikkeld door tien opleidingen fysiotherapie met ondersteuning van het Transferpunt Vaardigheidsonderwijs.
 

Gebruikswijzer

Het aanleren van vaardigheden begint altijd met een voorbeeld van de juiste uitvoeringswijze. Door geconcentreerd te oefenen met de voorbeelden erbij kom je op het niveau van reproduceren van de vaardigheid (cognitieve fase, beheersingsniveau). Wanneer je het oefenen gedurende langere tijd doorzet, worden de vaardigheden een automatisme (automatiseringsfase).

Het is belangrijk dat je in de cognitieve fase de juiste techniek aanleert. De video’s en boeken in deze reeks vormen hiervoor de basis. Met de voorbeelden (beeldmateriaal), de juiste instructies en feedback in de vorm van uitgebreide beschrijvingen van de technieken in het boek wordt zelfstandig studeren leuk en makkelijk!
 

NB: De reeks Fysiovaardig is volledig vernieuwd.

De uitgaven Communicatieve vaardigheden en Palpatievaardigheden en massagetherapie zijn volledig herzien. De overige delen uit de reeks: Oefenen en sturen, Fysische therapie in engere zin en Teweegbrengen van een articulaire beweging zijn beschikbaar als pdf op deze website.

 

Toegang

Het materiaal op deze website is toegankelijk met de code die voor in de boeken Communicatieve vaardigheden en Palpatievaardigheden en massagetherapie staat. Met deze code heb je twee jaar lang toegang tot meer dan 400 instructievideo's. Als je in het bezit bent van beide boeken, hoef je maar één keer een account aan te maken om toegang te krijgen. 

Ben je niet in het bezit van een van de boeken, maar wil je toch toegang tot de gehele website? Dan kun je een jaarlicentie aanschaffen. Na de aanschaf krijg je een mail met de activeringscode.
 

Een account aanmaken en inloggen:

  1. Gebruik de activeringscode om een account aan te maken.
  2. Log in met je nieuwe account en je hebt toegang tot al het materiaal.

Docentenservice

Docenten verkrijgen onbeperkt toegang bij het aanvragen van een docentexemplaar van één van de boeken. Na goedkeuring van de aanvraag ontvang je een e-mail met inloggegevens voor de website.
 

Contact

Mocht je problemen hebben met inloggen of een vraag hebben, gebruik dan het contactformulier. Vermeld altijd de activeringscode en het e-mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt en leg duidelijk uit wat je precies hebt gedaan.